След "Х", рисунка или за гъби - нема каене (видео)

Няколко са вариантите за попълване на бюлетината днес на изборите за президент и/или кмет.

Фотограф: Минко Чернев

1. Традиционен "Х". Ако сте избрали кандидат за президент или кмет, може да се пробвате да изпишете "Х" по правилата на Централната избирателна комисия. Не е лесно. Там са нужни тренировки, така че сядайте и се упражнявайте, защото има шанс при закъснение да попаднете на опашка пред секцията и да не успеете да пуснете бюлетината си. Не забравяйте и втория печат на излизане от тъмната стаичка със завеса агитационен плакат, че комисията е задълбочена да напише ЕГН-то ви на училищната дъска или да сподели на глас на останалите номера на личната ви карта... И накрая се надявайте да сте спазили всички правила, че ако попаднете на подобна на комисия 59 в Кюстендил, ще го закъсате.

2. Творба по избор. Другият вариант е да отидете да гласувате, но без да карате комисията да бъде изобретателна в опитите си за ви лиши от глас. Т.е. просто да творите върху бюлетината. Огромната дължина на книжата предполага и огромно място за фантазията ви. От среден пръст и други неприлични жестове, до цветенца например. Може да оставите и писмено обръщение към нацията...

3. Да идем пак за гъби. За решилите да пропуснат да чакат на опашка в почивния си ден хубавата новина е, че прогнозата за времето е слънчева. Идеално е за планината - за гъби, билки или просто за разходка.


Георги Марчев
Facebook


И накрая за тези, които ще гласуват. С любов от братята македонци: Posle ebenje - nema kaenje!


Коментари

Популярни публикации