Непротестиращи, харесва ли ви как живеете


Нарекоха ме лумпен (не само депутатът от БСП Христо Монов, а и уж близки приятели), принуждаваха ме да прощавам (лидерите на управляващата сган), нарекоха ме мишка от жълт вестник, защото не приех за правилно в Алма Матер в часа на протестите да дискутират другаря комунист Йосиф Сталин, убил милиони души (незнаен колега журналист). Все едно научната общност не е част от обществото...



Не ми пука. Протестирам осми ден и съм изминал поне 100 км пеша за седмица, убеден, че искам да остана тук, но само, ако настъпи промяна. Генерална промяна. От ДЕМОкрация да преминем към нова версия.

Но за непротестиращите излиза, че им харесва как живеят. Или одобряват депутата от ДПС Делян Пеевски, всъщност медиен магнат на корумпирани медии, крупен бизнесмен и част от мафията, да бъде шеф на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Т.е. мошеник да се бори с организираната престъпност.

Харесва им и зам.-министър на Министерството на вътрешните работи (МВР) от бившата СИК. Харесва им ДПС и "Атака" в странна форма на подкрепа. Харесва им БСП да бъдат на власт под диктовката на Ахмед Доган.

Сигурно им харесва сенчестият як мъжага Бойко Борисов да изглежда най-нормален в новия парламент, а всъщност да е част от фундаменталните проблеми. Чувстват се съпричастни към лидера на "Атака" Волен Сидеров, който крещи истерично пред всяка камера, а всъщност се продаде за много... много пари. Не намират за неуместно, че Лютви Местан и застаналият плътно зад него Ахмед Доган, хищно лапат постове в държавата, въпреки че са едва трета политическа сила.

Протестиращите по улицата искат оставка на правителството и дискусия за промяната. Останалите... нека сами се преценят.

P.S.

Студенти, мили, къде сте?

Георги Марчев

Коментари

Популярни публикации